Vraag

De klant in Dilbeek zocht naar een expert die niet alleen een innovatief interieurontwerp kon bieden, maar ook de coördinatie en realisatie van de complete transformatie van een casco handelspand naar een moderne, functionele orthodontiepraktijk kon overzien.

Dit omvat een flexibele en toekomstbestendige indeling met specifieke ruimtes zoals een ontvangstbalie met backoffice, een wachtruimte, een toilet voor patiënten, een intake kabinet, een sterilisatieruimte, vier kabinetten, een OPG-ruimte, een labo/technische ruimte, en een personeelsruimte uitgerust met een keuken, badkamer en opbergruimte. Deze multifunctionele ruimte dient tevens als locatie voor het aanbieden en volgen van opleidingen.

Antwoord

Een casco handelspand van 228 m² is omgetoverd tot een vooruitstrevende orthodontiepraktijk. Dit project toont aan hoe visie en precisie samen een omgeving kunnen scheppen die zowel functioneel als inspirerend is.

Speciale aandacht was vereist voor de looproutes van de patiënten, de orthodontist en de assistenten. In een tweede fase moet het mogelijk zijn om een aangrenzende lege ruimte van 144 m2 toe te voegen. Deze uitbreiding kan worden ingericht met extra behandelkamers voor orthodontie of als praktijkruimte voor een specialist in mond-, kaak- en aangezichtschirurgie.
De essentie is het creëren van een omgeving waar patiënten zich begrepen en verzorgd voelen, en waar professionals kunnen excelleren in hun vak.