APPROACHHow we care

01

Voorstudie

We brengen samen uw verlanglijstje in kaart. Dat doen we aan de hand van een gesprek waarin we een reeks vragen overlopen. Bij een renovatie doen we dat graag bij u ter plaatse, zodat we uw gebouw beter leren kennen. We meten uw gebouw met onze 3D-scanner voor een precisie en professionele opmeting.

We krijgen samen een goed zicht op wat u wil. Op alle mogelijke vlakken: van indeling over technieken tot stijl. We vragen ook de stedenbouwkundige voorschriften op bij uw gemeente. Zo kunnen we dat aftoetsen aan wat gebouwtechnisch en stedenbouwkundig mogelijk is. We hebben dus alles in handen om uw project verder vorm te geven en een precieze offerte op te maken.

Architecten van Architime zitten rond te tafel en kijken naar smartboard.
02

Voorontwerp

We visualiseren uw verlanglijstje. Zowel functioneel als naar stijl.

Architecte aan de tekentafel

De indeling

Bij ons begint elk project bij het functionele. Daarom maken we eerst een vlekkenplan, waarvan we verschillende versies uitwerken. Met per mogelijkheid een duidelijk overzicht van de pro’s en contra’s. Die vlekkenplannen bespreken we samen met u. Zo kan u de juiste keuze maken over welke indeling het beste voor u gaat werken. Daarna finaliseren we de plannen aan de hand van uw feedback. Om ten slotte een detailraming te maken voor uw project.

De stijl

Zit het functionele goed? Dan is het nu tijd voor het visuele. We werken voor u een moodboard uit: een collage van kleuren en materialen die u mooi vindt. Hierbij houden we rekening met uw eigen huisstijl en persoonlijkheid. Zo bepalen we samen de beleving van uw ruimtes: van het moment dat iemand bij u binnenstapt tot hij of zij de deur achter zich dichttrekt. Welk gevoel wilt u hem of haar geven? Voor welke sfeer gaat u?

Het buitenaanzicht

Voor een nieuwbouwproject maken we altijd een volumestudie in een schetsontwerp. Dat is een 3D-voorstelling van de buitenkant van uw toekomstige werkplek. Bij een renovatie is het makkelijk om u zich iets voor te stellen bij veranderingen aan de buitenkant van uw gebouw. Bij een nieuwbouw heeft u dat referentiekader niet. Met deze visualisatie willen we u dan ook een zicht geven op de buitenkant van uw gebouw. Zodat u zich iets kan voorstellen bij de verhoudingen tussen bijvoorbeeld dak en muren, en parking en gebouw. Kortom: alles wat u helpt om uw gebouw en de ruimte errond te visualiseren. Daarna gaan we ook voor uw nieuwbouwproject over naar het eigenlijke voorontwerp. Exact zoals bij een renovatieproject.

De inrichting

De indeling ligt vast. En we weten wat u mooi vindt. De volgende stap is om uw interieur concreet vorm te geven. Voor elke ruimte werken we een 3D-ontwerp uit. Elk klein detail tekenen we uit. De meubels, de verlichting, de vloeren… Tot en met de precieze schikking van uw foldertjes en hoe uw printer is ingewerkt. Zo heeft u een perfect beeld van hoe uw toekomstige werkplek er zal uitzien.

En er is meer. U wandelt met een 3D-animatievideo zelfs al een keer door uw toekomstige praktijk. U ziet niet alleen wat de toekomst brengt, u beleeft het ook.

03

Omgevingsvergunning

We stellen uw project in detail voor aan de dienst Ruimtelijke Ordening. Uw project kan alleen doorgaan als de gemeente daarvoor toestemming geeft. Daarom gaan wij tijdens deze belangrijke stap verder dan alleen uw dossier insturen: we bespreken uw plannen in detail met de verantwoordelijke van uw gemeente. In dat gesprek hebben we het over meer dan louter het stedenbouwkundige. We schetsen ook een beeld van bijvoorbeeld de parking en eventuele impact op de buurt.

We beantwoorden bijkomende vragen en proberen eventuele bezwaren te ontmijnen. Zo verhogen we uw kans op het gewenste eindresultaat.

Glimlachende interieurarchitecte bij Architime
04

Aanbesteding

Gemeente helemaal mee? Dan werken we uw plannen verder uit. Samen met u nemen we de laatste details door. Daarvoor gaan we tijdens een gesprek helemaal tot in de diepte wat betreft ruwbouw, interieur en technieken. Daarna finaliseren we uw plannen en vertalen we die in een lastenboek, technische fiches en een meetstaat.

Met een meetstaat kunnen we gericht offertes opvragen en vergelijken. Terwijl een lastenboek en de technische fiches een uitgeschreven handleiding vormen voor de aannemers. Zo weten zij perfect wat van hen verwacht wordt.

Medewerker van Architime aan het werk achter PC
05

Coördinatie en uitvoering 

De eigenlijke werken en de voorbereiding daarvan: we regelen en coördineren de werken voor u, en bewaken timing en budget.

Om te beginnen stellen we een team van aannemers voor u samen. Daarna maken we een planning op van de werken: die dag dit, die week dat. We sturen de aannemers aan en zorgen ervoor dat ze op schema blijven. En waken over de kwaliteit van de uitgevoerde werken. Een deadline is heilig. Want verbouwingen zijn nooit prettig – niet voor u en niet voor uw patiënt of klant. En bij een nieuwbouw werkt u natuurlijk toe naar die ene datum. We gaan er alles aan doen om uw project op te leveren op die belangrijke datum binnen het afgesproken budget.

Medewerkster voor het gebouw bij Architime
06

Nazorg

Uw nieuwe praktijk is een feit. We hopen dat u én uw patiënten zich er helemaal thuis voelen.

Maar wat ons betreft is dit niet het einde. Zit u met een vraag? Is er na verloop van tijd iets dat u wilt aanpassen? We staan steeds voor u klaar.

het volledige team van Architime

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.