ServicesArchitect
Medische praktijk

We ontwerpen als architect van uw toekomstige medische praktijk. Zowel nieuwbouw als verbouwing. Van ruwbouw tot interieur. En dat over heel België, want we kennen de gevoeligheden binnen de sector en die van de lokale besturen tijdens onderhandelingen.

Alles start voor ons, architecten, vanuit het functionele: de indeling en het ruimtegebruik moeten kloppen. Daarom werken we met een reeks vragen om uw eisenpakket en uw huidige manier van werken in kaart te brengen. Alles krijgt zijn plaats in uw ontwerp, elk detail nemen we mee. Van de bepaling van de lichtinval tot de manier waarop u uw apparatuur opbergt.

Drie medewerkers van Architime zitten samen op de bank

Wij zijn architecten die gespecialiseerd zijn in medische praktijken. Ruimtes die moeten werken. Zowel voor u als uw patiënten. Elk detail moet kloppen: van de doorstroming, over de organisatie van uw onthaal en de eigenlijke kabinetten, tot en met de indeling van uw kasten zodat u alles snel bij de hand hebt. Of dat nu een dossier is of uw medisch materiaal.

Bij ons krijgt u een specialist tegenover u. Een architect die uw manier van werken begrijpt. Die beseft dat de keuze tussen één of meerdere wastafels en de plaatsing ervan een cruciaal element is in uw praktijk.

U krijgt van ons een duidelijk beeld over hoe uw toekomstige werkplek er uitziet: wij tekenen uw apparatuur en meubilair in, zodat u kan inschatten hoe elke ruimte werkt. En hoe zich dat vertaalt aan de buitenkant.

Architecten van Architime zitten rond te tafel en kijken naar smartboard.
Drie medewerkers van Architime zitten samen op de bank

Architects who care:
ons verhaal

Het team van Architime

Accepteer het gebruik van marketingcookies om deze video te bekijken.

APPROACHHow we care

Architecten van Architime zitten rond te tafel en kijken naar smartboard.

Voorstudie

Via een persoonlijk gesprek en 3D-scanning brengen we uw wensen en de mogelijkheden van uw gebouw nauwkeurig in kaart. We ontdekken samen de ideale indeling, stijl en technische vereisten, afgestemd op stedenbouwkundige voorschriften. Dit vormt de basis voor een op maat gemaakt ontwerp en een nauwkeurige offerte.

Architecten Architime leggen plannen voor aan klant

Voorontwerp:
de indeling

Ons voorontwerp focust op functionaliteit, startend met een vlekkenplan waarin we verschillende opties met hun pro’s en contra’s presenteren. Samen met u kiezen we de indeling die het best voor u werkt. Daarna verfijnen we deze op basis van uw feedback en maken we een detailraming voor uw project.

Voorontwerp:
het buitenaanzicht

Voor een nieuwbouwproject maken we een 3D-voorstelling van de buitenkant om u een realistisch beeld te geven van uw toekomstige werkplek en de ruimte errond. Daarna gaan we, zoals bij een renovatieproject, voor uw nieuwbouwproject over naar het eigenlijke voorontwerp.

Voorontwerp:
de stijl

Zit het functionele goed? Dan is het tijd voor het visuele. We werken een moodboard uit met een collage van de kleuren en materialen die u mooi vindt. Hierbij houden we rekening met uw eigen huisstijl en persoonlijkheid. Zo bepalen we samen de beleving van uw ruimtes.

Voorontwerp:
de inrichting

Nadat de indeling en de stijl vastliggen, geven we uw interieur tot in het kleinste detail concreet vorm met een 3D-ontwerp voor elke ruimte. Inclusief meubels, verlichting, vloeren … Met onze 3D-animatievideo wandelt u zelfs al eens rond door uw toekomstige praktijk.

Glimlachende interieurarchitecte bij Architime

Omgevings­vergunning

We stellen uw project in detail voor aan de dienst Ruimtelijke Ordening. We dienen niet alleen uw dossier in, we bespreken ook in detail de plannen met de verantwoordelijke van uw gemeente en schetsen er een duidelijk beeld van. Zo verhogen we uw kans op het gewenste eindresultaat.

Medewerker van Architime aan het werk achter PC

Aanbesteding

Zodra de gemeente mee is, werken we uw plannen verder uit. We nemen met u de laatste details door op vlak van ruwbouw, interieur en technieken. Daarna vertalen we uw plannen in een lastenboek, technische fiches en meetstaat.

Medewerkster voor het gebouw bij Architime

Coördinatie en uitvoering

Wij regelen en coördineren alle werken voor u. Van een aannemersteam samenstellen en een planning opmaken tot het budget, de timing en de kwaliteit bewaken. Een deadline is heilig. We doen er alles aan om uw project op te leveren op de afgesproken datum.

het volledige team van Architime

Nazorg

Uw nieuwe praktijk is een feit. We hopen dat u én uw patiënten zich er helemaal thuis voelen. Maar wat ons betreft is dit niet het einde. Zit u met een vraag? Is er na verloop van tijd iets dat u wilt aanpassen? We staan steeds voor u klaar.