Gratis lookbook

Op zoek naar inspiratie voor uw interieur?
Download ons gratis lookbook!
Gratis lookbook
Download
Terug naar projecten

Ontwerp groepspraktijk waarin elke vierkante meter telt

Foto's bekijken
about

Antwoord

In dit project waren er verschillende uitdagingen.

Het pand in kwestie lag op de hoek van de straat. Dat betekent veel lichtinval, maar ook veel inkijk. Privacy was dus een aandachtspunt bij het ontwerp van deze groepspraktijk. Dat losten we op met raambestickering: zo vermijden we nieuwsgierige blikken, maar is er toch contact met buiten én halen we tegelijk natuurlijk licht binnen.

Ook het aantal vierkante meters voor het gevraagde programma was vrij beperkt.

In combinatie met hoge plafonds voelen kleinere ruimtes snel benepen aan. Dit losten we op door met een verlaagd plafond te werken. Zo brachten we de ruimtes weer in balans en hadden we plaats om technische leidingen weg te werken.

Om plaats te besparen, kozen we in het ontwerp voor één centrale lavabo, en hielden we de aparte behandelruimtes zo basic mogelijk qua inrichting.

Ook de anders verloren vierkante meters gangruimte benutten we optimaal. Enerzijds als doorgang naar de centrale oefenzaal, anderzijds als deel van de ontvangstruimte. In de oefenzaal zelf speelt ook de spiegel een dubbele rol: een functionele, maar ook een ruimtevergrotende.

Het interieur van deze groepspraktijk hielden we sober om de cleane look te bereiken die de klant wenste. Een grijze vinylvloer houdt het geheel rustig, terwijl enkele rode accenten opnieuw wat pit geven.

details

We care about the details

  • Ruimte creëren zit ‘m in de details. Geen tafel met daarop magazines in de wachtkamer, maar een ingewerkte ruimte in het meubel. De bank kreeg één groot zitkussen in plaats van meerdere kleine.
contact us

Let’s talk about
your project!

Wenst u meer informatie over onze dienstverlening,
of denkt u over een toekomstig project?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons