Gratis lookbook

Op zoek naar inspiratie voor uw interieur?
Download ons gratis lookbook!
Gratis lookbook
Download
Terug naar projecten

Herinrichting van het sport- en gezondheidscentrum Respiro te Rotselaar.

Foto's bekijken
about

Antwoord

Binnen het sportcentrum hebben we gekozen voor een dynamische onderverdeling van de open ruimtes die verbonden zijn met elkaar. Op verschillende plaatsen zie je cirkelvormige elementen terugkomen, die verwijzen naar het logo van Respiro. 

De open ontvangstruimte maakt meteen duidelijk wat de mogelijkheden zijn binnen het sport- en gezondheidscentrum. De ontvangstbalie, gemaakt uit donkergrijze HPL bekleedt met houten latten, loopt aan een stuk door en vormt ook de bar. Een multifunctioneel meubel waar bijvoorbeeld de kassa en de vaatwasser in werden weggewerkt. Aan de hand van een stalen open wand met latjes, leggers en kapstokken, wordt de bar op een transparante manier afgescheiden van de sportomgeving daarachter.

De kussens van de zitbanken van de bar kregen een groene zachte kleur. Onderaan de bank vind je indirecte verlichting terug, zodat het een rustige en aangename plek vormt om even op adem te komen. In het plafond zorgen verschillende dakkoepels ook voor een zachte lichtinval.

In het midden van het fitnesscentrum staat een olijfboom, alle sporttoestellen staan in een cirkel naar deze boom gericht. Op een andere muur zie je een groot groen bos, opnieuw een representatie van een groene plek die letterlijk energie ademt.

In het interieur worden frisse tinten zoals wit en groen gecombineerd met hout- en grijstinten. De grijze kleur vind je vooral terug in het steentapijt.

details

We care about the details

Er werd op alle vlakken rekening gehouden met mindervaliden, zo werd het toegangspoortje aangepast op rolstoelgebruikers. 

contact us

Let’s talk about
your project!

Wenst u meer informatie over onze dienstverlening,
of denkt u over een toekomstig project?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons