Vraag

Dokters Mathilde Colson en Jan Bafort hebben met de hulp van Architime een oude dokterswoning in Burdinne omgebouwd tot een moderne dokterspraktijk. Het echtpaar viel in september 2021 voor dit pand, dat vlakbij hun toenmalige woonplaats lag, en besloot Architime in te schakelen vanwege hun persoonlijke en allesomvattende aanpak. Het project was de eerste opdracht voor interieurarchitecte Chaïma Kerkeni bij Architime en werd gekenmerkt door een nauwe samenwerking tussen de dokters en Architime.

Antwoord

Het koppel nam actief deel aan het project door zelf de woning te strippen, waardoor Architime meteen kon starten met het ontwerp. Ondanks de kleine oppervlakte van de praktijk, zijn er twee dokterskabinetten, een wachtruimte en een apart toilet gerealiseerd. Chaïma Kerkeni combineerde moderne elementen met authentieke accenten van het gebouw, zoals het behoud van bepaalde vloeren die nostalgische gevoelens opwekken bij patiënten.

Het project kende enkele uitdagingen en onvoorziene omstandigheden, maar deze werden door de creativiteit van Chaïma overwonnen. Dr. Colson en dr. Bafort waren zeer tevreden met het resultaat en waardeerden de rol van Architime als partner, ondanks het af en toe stressvol was om de controle uit handen te geven. Ze merken dat zowel zij als hun patiënten de nieuwe praktijk enorm waarderen, wat het extra budget dat ze hebben uitgegeven rechtvaardigt.

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.