Terug naar projecten

Ontwerp kinepraktijk met twee verschillende stijlen

Foto's bekijken
about

Antwoord

Wij gaven deze twee generaties een kinepraktijk met twee totaal verschillende stijlen.

Het ontwerp van wachtkamer en behandelruimtes zijn strak, maar stralen tegelijk warmte en gezelligheid uit: plafondhoge ingewerkte deuren, een houten vloer, een mix van harde en zachte vormen voor de verlichtingsarmaturen en veel wit.

Aan ruimte geen gebrek in dit pand. Die vele vierkante meters lieten ons toe om in elke behandelruimte een bureau te voorzien. En voldoende ruimte rond de behandeltafels.

In de gang naar de oefenzaal is er een overgang. Van warm naar industrieel. Je wandelt een soort volume binnen waar het verlaagd plafond ineens stopt. Geen omkastingen meer en weggewerkte leidingen, maar zicht op de welfsels en technieken.

Enkele houten elementen in het ontwerp verbinden beide stijlen. Maar voor de rest is de oefenzaal van deze kinepraktijk – met grijze vinylvloer – ruw en hard van uitstraling

De oefenzaal is één grote oppervlakte. Dus voorzagen we in een oplossing met gordijnrails die het toelaat om de ruimte op verschillende manieren op te splitsen. Zo kunnen moeder en zoon makkelijk switchen tussen tussen privé- en groepstrainingen, en tussen sessies voor kracht, yoga en pilates.

details

We care about the details

Een cascoruimte kopen in een groter project, dan is dat gebouw van iedere bewoner. Toch hebben wij het een beetje van Promoveo kunnen maken: het houten latwerk tegen de buitengevel, lieten we terugkeren binnen in de kinepraktijk. Zo creëren we één geheel tussen binnen en buiten. Resultaat: het plaatje klopt.

contact us

Let’s talk about
your project!

Wenst u meer informatie over onze dienstverlening,
of denkt u over een toekomstig project?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons