Vraag

Een ouder gebouw met veel hoeken en schuine kanten in het Brusselse St. Pieters-Woluwe vormt de nieuwe thuisbasis voor de cardiologie praktijk Cerisiers. Wij gingen de uitdaging aan en zetten onze schouders onder de ingrijpende renovatie. Het resultaat? Een huiselijke en moderne praktijk waar oud en jong zich op hun gemak voelen.

Antwoord

Comfort vormt het kloppend hart binnen de cardiologie praktijk. Vaak zijn de patiënten slecht te been, daarom wordt iedere ruimte zo praktisch mogelijk ingericht. Het onthaal en de wachtkamer werden op een centraal punt voorzien, zodat iedere patiënt zo dicht mogelijk bij ieder kabinet zit. De deuren zijn voorzien van een grote signalisatieletter, op die manier weet de patiënt welke ruimte zich waar bevindt. Om het net wat speelser en huiselijker te maken, accentueerde we het toilet met het tekentje van een klein rood hartje. Ook de combinatie tussen de houten vinylvloer in de kabinetten en de grijze vinyl vloer op alle andere plaatsen, accentueert het huiselijk gevoel net dat tikkeltje meer. Ook de akoestiek verdient de nodige aandacht. Zowel het plafond, de muren als de deuren kregen een speciale akoestische afwerking zodat de privacy tijdens ieder gesprek gewaarborgd blijft.

“Van de oprichting van het project tot de eerste maanden na opstart, bij Architime genoten we van een effectieve en professionele ondersteuning. Samen met hun zouden we het zonder enige twijfel zo weer opnieuw doen.” - Valérie Kersten, Cerisiers

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.