Vraag

De bouwheer droomde ervan om alle medische disciplines gericht op kinderen samen te brengen onder één dak. Zo ontstond De Copiloot.

Wij gingen mee aan boord om het ontwerp en de inrichting te verzorgen. Een strakke en moderne stijl, maar vooral een plek waar die jonge patiënten zich goed voelen.

Antwoord

Omdat het een multidisciplinaire praktijk is, moesten de behandelruimtes kunnen dienen voor verschillende medische professionals. Daarom was de uitdaging om de inrichting zo breed mogelijk te houden – tot flexibele kastindeling toe.

Voor het interieur was de naam Copiloot enorm dankbaar. Een thema dat we doortrokken in de hele kinderpraktijk – van de inkom tot in het kleinste kamertje. Met muurgrote afbeeldingen van vliegtuigen en kleine piloten. Houten leggers tegen de muren in de vorm van wolkjes. Signalisatie op kindermaat: een ooievaar voor de vroedvrouw, een jongetje en meisje op de deuren van het toilet… Een inrichting met een speelse knipoog.

Om dat speelse te verzoenen met strak en modern, kozen we voor plafondhoge en volledig ingewerkte deuren in combinatie met een witte gietvloer. Houten elementen zoals muurniches en stoelen geven het cleane interieur toch een warm gevoel.

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.