Vraag

Een loft op een exclusieve locatie in Leuven verdient een exclusieve inrichting. De eigenaars konden zich dan ook niet vinden in de eerder standaardinrichting die de bouwpromotor van het gebouw voorstelde. Dus klopten ze bij ons aan.

Antwoord

We werkten een industriële stijl uit. Mannelijk en chique. Met drie materialen die overal terugkomen: donker notenhout, zwart staal en glas. In combinatie met gouden accenten.

We splitsten de inrichting van deze loft op in twee delen:

  • een rustige zone met de bad- en slaapkamer.
  • een actieve zone met leefruimte en keuken.

Dat verschil zit ‘m bijvoorbeeld in de vloer. Een warme noten visgraat in de rustige zone van de loft versus een microtopping in de actieve zone. Een microtopping zit tussen een beton- en gietvloer in: naadloos en industrieel, maar toch met een natuurlijke uitstraling. De overgang werkten we af met een messingprofiel.

Dat verschil zit ‘m ook in de plafondhoogte. De ruimtes in deze loft zijn eerder hoog. Dat werkt prima in de leefruimte, maar in de rustige zone mag het net iets knusser en meer geborgen. Daarom werkten we daar met een verlaagd plafond.

Het gebouw valt op door zijn speciale afgeronde vorm. Diezelfde vorm lieten we terugkeren in de afgeronde wanden die de rustige en actieve zone van elkaar scheiden.

Hét verborgen extraatje in de inrichting van deze industriële loft: de ingewerkte bar. De eigenaars zijn beiden whiskyliefhebbers. Wij gaven ze een plekje waar hun collectie volledig tot haar recht komt. Ook hier komt de ronde vorm terug in de deuren.

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.