Vraag

De ouderlijke dierenartsenpraktijk werd te klein en diende in een nieuw jasje gestoken te worden. De kelder werd geschikt bevonden, en mocht door ons ingericht worden tot een warme praktijk met een jonge look-en-feel.  De grote uitdaging was het binnenbrengen van voldoende daglicht.

Antwoord

De huidige praktijk, die zich momenteel op het gelijkvloers bevindt, zal één verdieping naar beneden verhuizen. De kelder, die reeds toegankelijk is vanuit buitenaf, zal als extra ingreep ook een uitgraving ondergaan met doorboringen in de kelderwand waarin volwaardige ramen geplaatst zullen worden. Door extra lichtinval vanuit buiten naar binnen te trekken, zal ervoor gezorgd worden om het ‘keldergevoel’ achter wegen te laten, dit in combinatie met de juiste materialen. Zo zal er gewerkt worden met een gietvloer om de maximale hoogte te behouden, licht hout voor het warme accent, beton en zwarte accenten voor een hedendaagse en jonge look. 

Bij het betreden van de praktijk zal men kunnen kiezen voor een open honden wachtzaal en een afgesloten katten wachtzaal. Daarnaast zal men ook geholpen kunnen worden aan de ontvangstbalie en in de verschillende kabinetten. Om uw huisdier helemaal goed te kunnen behandelen is er een volledig uitgerust operatiekwartier aanwezig waarna het huisdier kan ontwaken in de hospitalisatie ruimtes. Naast het welzijn van het dier staat ook de werkwijze van de arts centraal, zo is er in samenspraak met de bouwheren gekozen voor de perfecte indeling die voor hen het beste werkt.

Ook benieuwd naar het eindresultaat? De werken zullen gerealiseerd worden begin 2021.

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.