Vraag

Het project omvatte de constructie van een nieuwe groepspraktijk voor huisartsen in Leefdaal. Deze vrijstaande bebouwing, met een oppervlakte van 220 m2, is uitgerust met vier kabinetten, een wachtruimte, een receptie, een laboratorium, opslagruimte voor medisch materiaal, een gemeenschappelijke ruimte inclusief keuken en vergaderzaal, alsook sanitair voor zowel bezoekers als personeel.

De inrichting van de praktijk was gericht op functionaliteit en een overvloed aan natuurlijk licht, binnen een moderne stijl waarin warme, huiselijke details regelmatig de overhand hebben. Er werd eveneens voorzien dat de praktijk in de toekomst omgevormd kan worden tot twee afzonderlijke woningen, dit vanwege de ligging op een perceel in een residentiële zone. Het architecturale ontwerp is opgebouwd uit twee verbonden volumes, afgewerkt met een combinatie van witte pleister en lichtgrijze gevelstenen.

Antwoord

Het was cruciaal om natuurlijk daglicht in alle ruimtes te integreren. Om dit te bereiken, is er in het hart van het gebouw een patio gecreëerd, waaromheen de looproutes zijn georganiseerd. Deze opzet zorgde ervoor dat de privacy binnen de praktijk gewaarborgd bleef en leidde tot een unieke dynamiek.

Het gebouw is toegankelijk voor het publiek, waardoor de praktijk moet voldoen aan de wetgeving omtrent toegankelijkheid. Hierbij zijn de draaicirkels voor rolstoelgebruikers in acht genomen, is er een toilet voor mindervaliden beschikbaar, is de receptiebalie aangepast voor rolstoelgebruikers, en zijn de deuropeningen breed genoeg uitgevoerd.

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.