Vraag

De klant wenste een uitbreiding van de praktijk met afmetingen van ongeveer 4-5m x 10,30m, inclusief behoud van parkeerplaatsen op het perceel. Het programma omvat 3 à 4 vaste behandelruimtes, 1 à 2 flexibele ruimtes, een receptie en een kitchenette. Daarnaast moet de oefenzaal worden uitgerust met diverse fitnessapparatuur: een leg press, een zone voor weerstand lopen, een ligbankje, een ligfiets, een trekapparaat, sprongboxen, K-box en een ligfiets. Daarnaast moet het geschikt zijn voor groepslessen met maximaal 4 patiënten. Maximale plafondhoogte en toegankelijkheid zijn belangrijk, evenals ventilatie, airconditioning en vernieuwing van de vloer. De klant prefereert een strakke, moderne, maar toch warme uitstraling voor de praktijk, waarbij accenten in rood mogen worden toegevoegd.

Antwoord

De praktijk is zorgvuldig ontworpen, bestaande uit 5 behandelruimtes en 2 oefenruimtes (een kleine en een grote oefenruimte). De grote oefenruimte wordt verlicht dankzij de grote opvallende ramen die de volledige lengte van de muur beslaan, waardoor een heldere en uitnodigende atmosfeer ontstaat. De wanden van de ruimtes zijn bekleed met matglas, waarbij één behandelruimte discreet kan worden afgescheiden door een gordijn, dit alles met het oog op het waarborgen van privacy.

Bovendien zijn enkele kasten voorzien van spiegels op de fronten, wat niet alleen een esthetisch aspect toevoegt, maar ook ruimtelijkheid creëert in de praktijk. Het steentapijt op de vloer complementeert het geheel, waardoor een professionele en uitnodigende omgeving wordt gecreëerd voor patiënten en medewerkers.

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.