Vraag

De praktijkruimtes van het multidisciplinair centrum worden verhuurd aan verschillende (para)medische profielen: artsen, kinesisten, psychologen, orthopedisten… Aan ons om met deze renovatie maximaal in te zetten op de flexibiliteit van de ruimtes én een aangename, maar toch professionele sfeer te creëren.

Antwoord

Wij vertrekken altijd vanuit het functionele. En dat functionele vertrekt dan weer vanuit wat de klant wilt en wat hij nodig heeft. Maar daar zat ‘m nu net de uitdaging bij deze renovatie: er was niet één klant, en waren meerdere klanten. Het was dus niet de bedoeling dat we een praktijk op maat ontwierpen voor één bepaalde arts. Zelfs niet voor de gemiddelde arts – in hoeverre die al bestaat. Maar dat elke praktijk in het multidisciplinair centrum kon dienen voor verschillende (para)medische specialisten.

Hiervoor hebben we al onze expertise en ervaring uit vorige projecten kunnen inzetten. Alles wat we leerden uit onze vorige praktijken brachten we hier samen om aan zoveel mogelijk wensen te voldoen van elke mogelijke toekomstige huurder. Van de plaatsing van de lavabo’s en stopcontacten, tot de indeling van de kasten voor het materiaal: elk kabinet is op eenzelfde manier ingedeeld, maar tegelijk op en top flexibel.

Het onthaal is een cruciaal element in een multidisciplinair centrum. Veel afspraken bij veel verschillende namen en een huurdersbestand dat geregeld verandert. Daarom stelden wij hier een digitale aanlogzuil voor waarop bezoekers zich kunnen registreren. Een scherm in de wachtzaal laat hen vervolgens weten wanneer en in welke praktijkruimte ze worden verwacht.

“Architime is thuis in het architecturale én de medische sector.” Jens Raskin, bezieler Medpoint

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.