Vraag

Een cardiologiepraktijk en een passie voor surfen. Aan ons om die twee te verzoenen in een rustige en chique stijl. Met in beide gedeeltes een knipoog naar de zee, duinen en skyline van Oostende.

Antwoord

We kozen voor twee rustige kleuren voor het interieur: wit en grijs, gecombineerd met de ruwere uitstraling van steigerhout. Brede foto’s van Oostende geven de kabinetten een ziel. We trokken het surfthema in alle acht ruimtes door: van de surfplank in de wachtruimte, tot de dynamische lijnen in het maatmeubilair, een knipoog naar de golven.

Deze casco in een groter nieuwbouwproject was nogal aan de kleine kant. Zeker voor het uitgebreide verlanglijstje. Dus hielden we de wachtruimte van deze cardiologiepraktijk wat kleiner. Door het plafond door te laten lopen naar de balie, voelt de ruimte toch niet klein aan. Ook de zwevende zitbank hielden we zo licht mogelijk. De stof lieten we ook terugkomen in magazinebak. Zo vormt alles één mooi geheel.

In de balie wonnen we plaats door een lavabo in de kast in te werken. Met van die plaatsbesparende ingrepen probeerden we overal in het interieur ruimte te winnen. In de behandelruimtes werkten we bijvoorbeeld met gordijnen als kleedhokjes. Na gebruik kunnen de gordijnen weer open. Zo vormen ze geen blok in de ruimte.

In de achterwand van het toilet werkten we met inbouwkasten om de technische ruimte weg te werken én opbergruimte te creëren.

Maar dé blikvanger bevindt zich in het privégedeelte van deze cardiologiepraktijk: de surfcave. Met een wasplaats voor surfplanken, sauna en doucheruimte, inclusief stortemmer.

“ Onze praktijk is precies geworden zoals we het wilden.” Dokter Matthieu Combes

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.