Vraag

Het oude bankkantoor moet plaatsmaken voor de groepspraktijk van Move on air in Ninove. Een ingrijpende renovatie waarbij er vooral aandacht besteed moet worden aan het nabootsen van natuurlijk licht. Dit omdat er enkel aan de voorgevel ramen aanwezig zijn. Ook het speelse en jeugdige gevoel staat centraal, aangezien er vooral kleine kindjes met hun ouders over de vloer komen. 

Antwoord

Om het natuurlijk licht zo goed mogelijk naar binnen te halen, werd er overal gewerkt met melkglazen deuren. Ook werden er lichtstroken in iedere ruimte voorzien die het natuurlijk licht tot in elke ruimte weten te brengen. 

Hygiëne speelt ook een prominente rol in de groepspraktijk. Alle materialen moeten gemakkelijk gesteriliseerd en opgeborgen kunnen worden. Hiervoor werden niet enkel mooie inbouwkasten voorzien, het werkmeubel is voorzien van een inbouwspoelbak en werkblad gemaakt van Kerrock. Een solid surface materiaal dat gemakkelijk in onderhoud is. Aan het meubel is ook een zitbankje voorzien voor de ouders, zo zijn ze steeds dichtbij wanneer nodig.  

Het jeugdige gevoel accentueren we aan de hand van gele accenten. Voor een mooi contrast combineren we het geel met zachte houttinten. De praktijk focust zich onder andere op ademhalingskinesitherapie, met andere woorden een soms intensieve omgeving waar een rustige sfeer welkom is. 

Als gevelbekleding kozen we voor donkerzwart hout, zo kreeg het gebouw een hedendaagse look die past bij de filosofie van Move on air.  

“Architime en onze nieuwe praktijk: a perfect match!”

Download

Laat je gegevens achter en ontvang de download in je mailbox

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.